Eugenia Monros

Doctora en Biologia, acreditada en Genètica Humana.
Col·legiada 20895-C.

Vint anys d'experiència en l'àrea de la Salut i de les Malalties Hereditàries, en l'àmbit hospitalari (Hospital La Fe de València, Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona) i universitari (Universitat de València, Universitat de Barcelona). Diagnòstic, investigació i docència.

Membre de la Sociedad Española de Genética Humana i de la Sociedad Española de Asesoramiento Genético.

Psicoterapeuta acreditada per la FEAP (Federación Española de Asociaciones de Psicoterapeutas).

Formació continuada en Psicoteràpia dins la línia humanista, integradora i relacional, des de 2004:

- Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista, Institut Erich Fromm de Barcelona www.instfromm.org

- Intervenció terapèutica en processos de pèrdua i dol, amb A. Payás www.ipir-duelo.com

- Vuit anys de formació en Psicoteràpia Integrativa, amb R. Erskine, Institute for Integrative Psychotherapy www.integrativetherapy.com

- Tres anys de formació en Anàlisi Transaccional, Centre d'Entrenament de Psicoterapeutes Eric Berne de Barcelona www.cepericberne.com

- Formació en Brainspotting per al tractament del trauma i la dissociació, amb D. Grand i M. Salvador.

- Membre de la Asociación de Psicoterapia Integradora Humanista i de la International Integrative Psychotherapy Association.

 

Trajectòria Professional

La meva trajectòria professional s'ha desenvolupat en tres àmbits interrelacionats:

 

Biologia i genètica humana CV en Biologia

Acabada la carrera de Biologia el 1986 a la UB, vaig treballar durant tres anys en la investigació de la biologia molecular del càncer a la Facultat de Medicina.

Posteriorment em vaig traslladar a València on, en col·laboració amb la UV, vaig realitzar la tesi doctoral a l'Hospital La Fe i em vaig especialitzar en l'estudi de les malalties hereditàries. El meu treball “Estudi genètic de l'atàxia de Friedreich” va rebre el premi extraordinari de doctorat.

L'any 1996 vaig tornar a Barcelona com a professora ajudant al Departament de Genètica de la UB i el 1997 em vaig incorporar a l'Hospital Sant Joan de Déu com responsable del Laboratori de Genètica Molecular. Durant set anys vaig treballar en el diagnòstic de malalties hereditàries i vaig desenvolupar diversos projectes de recerca relacionats amb la genètica de malalties neurodegeneratives i els trastorns mentals.

Acreditada en Genètica Humana, continuo mantenint l’interès i el contacte amb la Genètica i la Reproducció Assistida, fent formació activa en aquesta àrea.

 

Psicologia i psicoteràpia CV en Psicologia

Cada cop més sensibilitzada pels aspectes profunds de la malaltia i la salut, l'any 2004 vaig iniciar una formació activa en psicologia i psicoteràpia a la UOC i en diversos màsters i formacions dins la línia integrativa, humanista i relacional.

Acreditada per la FEAP, treballo com a psicoterapeuta a la meva pròpia consulta a Barcelona, i incorporo la meva experiència clínica i assistencial per oferir acompanyament psicològic i assessorament genètic i reproductiu a persones amb problemes de fertilitat, a afectats de malalties hereditàries i als seus familiars.

En aquest context col·laboro amb:

- Cintrapsicologia www.cintrapsicologia.com
- Projecte Espora, acció solidària en salut mental http://www.cintrapsicologia-bcn.com/wp-content/uploads/2013/11/projecte_espora.pdf
- GenIntegral, consultoria genètica i epigenètica http://genintegral.com/es

 

Formació i docència

Al llarg de tota la meva carrera professional he desenvolupat una intensa activitat formativa i docent, primer a la Universitat i actualment en col·laboració amb entitats i centres diversos.